Vad är ABC poker? (Guide och exempel)

Här berättar vi allt du behöver veta om ABC poker, såsom hur du spelar enligt det spelsättet och hur du vinner mot en ABC poker-spelare.

Artikelns innehåll

Nedan svarar vi på alla frågor vi precis tagit upp ovan.

Vad är ABC poker?

ABC poker är en pokerstrategi som går ut på att du spelar "precis som du borde göra" rent statistiskt. Du tar få onödiga risker och slänger oftast dåliga händer, men du höjer samtidigt när du har kort bra nog för att en höjning ska vara motiverad. Du spelar alltså bra men relativt fantasilöst.

Att spela enligt ABC poker-strategin fungerar bäst när du inte vet vad dina motspelare har för strategier. Så ju mindre du vet om dina motståndare, desto mer bör du spela enligt ABC poker-strategin.

Det största problemet med ABC poker är att erfarna spelare kan "läsa sönder" dig relativt fort. Så om du sällan bluffar och sällan går med i stora potter blir du i längden förutsägbar.

En sak man ofta ser när pokerspelare spelar ABC poker är att vana pokerspelare får den mer försiktiga spelaren att slänga händer som i många fall visar sig vara bra när alla kort lagts ut.

Om du märker att dina motståndare vet hur du spelar är det en bra idé att spela mer oförutsägbart, och efter det eventuellt gå tillbaka till ABC poker-strategin. ABC poker fungerar generellt mycket bättre mot nya pokerspelare än mot vana pokerspelare.

Läs mer: Lär dig alla begrepp inom poker

Hur spelar man enligt ABC poker-strategin?

Några av de viktigaste riktlinjerna inom ABC poker är att:

  • Inte spela för många händer, alltså lägga sig om korten är dåliga.
  • Bara höja när man har en bra pokerhand, såsom en bra starthand.
  • Inte bluffa eller höja flera gånger när flera spelare är med i potten.
  • Inte höja mer än vad potten är värd för tillfället.

Hur vinner man mot ABC-poker-spelare?

Det finns två sätt att maximera sina vinstchanser mot en ABC-poker-spelare.

Var försiktig när spelaren höjer

ABC-poker-spelare höjer sällan i onödan, så när de väl höjer rejält kan du räkna med att de har en bra hand som är svår att slå. Så känner du att spelaren sakta bygger upp en stor pott ska du passa dig, och bara gå med om du själv har en extremt bra hand.

Bluffa till dig små och medelstora potter

Spelare som spelar enligt ABC poker-strategin lägger sällan någon energi på att vinna små och medelstora potter. De spelar lite för passivt för att lyckas med det, vilket är bra för dig. Så fort du identifierat en ABC poker-spelare ska du se till att bluffa så bra och övertygande att spelaren lägger sig.

När ABC poker-spelaren lagt sig kan han inte vinna några potter, och allt eftersom tiden går vinner du fler och fler små- och medelstora potter vilket ger dig en stor fördel.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är par i poker? (Guide!)

Läs mer

Pokerspelaren Bryn Kenney: Karriär och biografi

Läs mer

Vad är en donkey (donk/åsna) inom poker?

Läs mer

Vad är coffeehousing (table talk) inom poker?

Läs mer
cross-circle