Vad är free card (eller gratiskort) inom poker?

Här lär du dig allt om vad free card eller gratiskort är inom poker.

Artikelns innehåll

Nedan svarar vi på alla frågor vi precis ställt.

Vad är ett gratiskort?

Ett gratiskort är när du låter din motståndare se de kort dealern delar ut härnäst utan att betala för det. Du höjer inte, och därmed får motståndaren ett gratiskort. Andra spelare kan också ge dig gratiskort genom att inte höja, alltså genom att passa.

Ett exempel på gratiskort

Om det bara är du och en spelare till som spelar och du passar, och motståndaren också gör det, har du låtit motståndaren se det kort dealern delar ut härnäst gratis. Motståndaren har alltså fått ett gratiskort.

Är det bra att få och ge bort gratiskort?

Det beror främst på vilka kort du har och vilka du spelar mot. Men generellt är det bra att få gratiskort och dåligt att ge bort gratiskort. När du ger bort gratiskort kan motståndarna få bättre händer än dig utan att betala för det, så tänk dig för innan du ger bort gratis kort.

Dina kort har betydelse

Om du är ett kort från färg på floppen är det i regel tacksamt med ett eller två gratiskort. Men har du redan bra kort, till exempel kåk eller färgstege, är det i regel dumt att ge bort gratiskort. Då passar generellt starka och bestämda höjningar, alltså c-bets bättre.

Dina motspelare har betydelse

Om du exempelvis spelar mot passiva spelare kan du relativt lätt få dem att lägga sig om du höjer. Att dina motspelare lägger sig är generellt bra om du har dåliga kort, men vanligtvis dåligt om du har bra kort.

Det gäller att försöka vinna så mycket pengar som möjligt när du väl har en bra pokerhand, så att dina motståndare stannar kvar eller lägger sig när du vill att de ska göra det är viktigt.

Aggressiva pokerspelare är generellt mer benägna att följa med när du höjer, så de kräver i regel inga eller färre gratiskort för att följa med i större potter.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga begrepp inom poker.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är lowball inom poker?

Läs mer

Vad är jam eller jammed inom poker?

Läs mer

Vad är multipott inom poker?

Läs mer

Vad är gypsy inom poker?

Läs mer
cross-circle