Så spelar du 2–7 Triple Draw (Regler + Tips)

Här lär du dig allt om hur du spelar pokerspelet 2–7 Triple Draw.

Artikelns innehåll

Vad är 2–7 Triple Draw?

2–7 Triple Draw är ett pokerspel som påminner om Mörkpoker. Viktiga skillnader finns samtidigt. I detta pokerspel vinner du med den lägsta handen i stället för den högsta. 2-3-4-5-7 i olika färger är alltså den bästa handen följt av 2-3-4-6-7.

Ess är alltid högst i 2–7 Triple Draw så 2-3-4-5-A är inte en stege, utan den bästa handen du kan ha om du har ett ess.

Handrankingen i 2–7 Triple Draw

Då 2–7 Triple Draw är ett lowball-spel är handen högt kort (0) bäst, medan royal flush (9) är sämst.

Så spelar du 2–7 Triple Draw

2–7 Triple Draw spelar du i fyra omgångar där du får satsa pengar, och sammanlagt får du byta kort tre gånger. The button avgör vilka som lägger in lilla och stora mörken, och alla spelare får lägga sig vid vilken omgång de vill.

2–7 Triple Draw spelas nästan alltid med limit, alltså med en satsningsbegränsning som bestämmer hur mycket du får satsa varje omgång.

Om du spelar 2–7 Triple Draw 2/4 euro betyder det att du som mest får satsa 2 euro vid de två första rundorna och med som mest 4 euro vid de två sista omgångarna.

En annan sak som är värd att säga är att som mest 6 spelare får delta vid samma bord när du spelar 2–7 Triple Draw.

Regler vid kortbyte

Om kortleken skulle ta slut blandar dealern ihop en ny kortlek med slängkorten. Ifall en spelare bara hinner få exempelvis 1 kort av 3 innan kortleken tagit slut ska den spelarens kort inte blandas tillsammans med de andra slängkorten. Detta för att den spelaren inte ska kunna få tillbaka de kort hon precis slängt.

Regler för satsningar

Som vi tidigare nämnt satsar man nästan alltid med hjälp av mörkar, alltså med small blind och big blind. Du kan också spela 2–7 Triple Draw med ante, alltså en obligatorisk insats som alla spelare lägger in, men att göra det är ovanligt.

Den största anledningen till att man har satsningar som ante och mörkar är för att snabba upp spelet och göra det mindre lönsamt att spela defensivt.

En exempelomgång med 2–7 Triple Draw

Då var det dags för en exempelomgång. Du har bara en motståndare som är Basse, och satsningsbegränsningarna är satta till 2/4 euro.

Nedan har du genvägar till alla omgångar som du och Basse spelar mot varandra.

Första satsningsrundan

Nu får du och Basse fem personliga kort vardera. Vad Basse har vet bara han, men du har fått acceptabla kort.

Basse har the Button, och reglerna säger att personen till vänster om the Button ska börja agera. Du börjar agera och du och Basse fullföljer den första satsningsomgången.

Vid den första satsningsomgången, och alla andra satsningsomgångar med för den delen, får både du och Basse byta ut allt mellan 0 och 5 kort. Tvåan och sexan är tycker du är värda att spara. Resterande 3 kort slänger du. Basse väljer också att byta 3 kort.

Andra satsningsrundan

Andra satsningsrundan börjar med att du och Basse får tillbaka lika många kort som ni slängt. I övrigt fungerar den andra satsningsrundan precis likadant som den första satsningsrundan.

Du och Basse vet vad ni fått vid första bytet, och börjar efter det satsa pengar. Efter satsningsdelen är avklarad får du och Basse byta kort för andra gången.

Du väljer att byta ut 2 kort. Klöver dam och tio är inga höjdare, men spader fyra passar riktigt bra. Tack vare att fyran har färgen spader förhindrar den också en eventuell färg. Basse byter återigen 3 kort.

Tredje satsningsrundan

Tredje satsningsrundan börjar med att du och Basse får tillbaka nya kort för de ni slängt. Efter det fungerar denna satsningsrunda precis som de andra. Du och Basse satsar nu pengar, sen får ni båda byta kort för tredje gången.

Du har handen du ser nedan, som faktiskt är riktigt bra. Hjärter ess är inte något superkort, men du gillar resten av korten som tillsammans skapar en låg hand.

Du väljer att byta 1 kort, alltså att slänga ruter ess. Det är inget lätt val, för du kan lika gärna få ett par vid sista omgången som är en sämre hand än högt kort. Basse är nöjd och vill inte byta några fler kort.

Fjärde satsningsrundan

Fjärde satsningsrundan börjar med att du får tillbaka ett nytt kort för det du bytte. Basse får dock inget kort alls då han var nöjd.

Det kort du får nu skapar den hand som blir din sluthand denna omgång. I stället för ett högt ess får du klöver 10 som fullbordar en riktigt trevlig 2–7 Triple Draw-hand. Högt kort med 10 som högst är det få händer som slår.

Både du och Basse satsar friskt med det högsta satsningsbeloppet under denna sista satsningsomgång, så potten blir riktigt stor.

Showdown

Vid showdown visar du och Basse vad ni har för kort. Här nedan kan du jämföra din och Basses hand.

Det visar sig att både du och Basse fått riktigt bra kort. Men som du ser ovan vinner du med lägst sidkort; alltså med en sjua som andra lägsta kort mot Basses åtta. Där vann du med en mycket liten marginal.

Vilken tur! Vi som skrev artikeln hade verkligen ingen inverkan i hur resultatet blev.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Pokerspelaren Bengt Sonnert: Karriär och biografi

Läs mer

5 intressanta fakta om stödstrumpor

Läs mer

Vad är spelkortet kung? (historik + användning)

Läs mer

USA:s 10 största städer (befolkning + yta)

Läs mer
cross-circle