Vad är ante inom poker?

Här lär du dig allt om vad ante är inom poker.

Artikelns innehåll

Nedan svarar vi på alla frågor vi precis tagit upp.

Vad är ante inom poker?

Ante är en tvingad höjning som alla måste göra för att delta i den pokeromgång man spelar. Ett av de mest kända pokerspelen i Sverige som har ante är mörkpoker. Generellt är det vanligast att alla lägger in en ante som inte är värd så mycket pengar, alltså i regel mest en symbolisk summa.

Varför finns ante?

Ante finns främst för att det inte ska bli tråkigt att spela poker. Utan tvingande satsningar såsom ante tjänar man på att vara en passiv pokerspelare, och då blir det riktig tråkig poker av det hela.

Tack vare påtvingade satsningar tvingas pokerspelare vara kreativa och ibland bluffa för att vinna, och det leder till ett mer intressant pokerspel.

Den främsta anledningen till att spelet blir mer intressant är för att till och med defensiva spelare känner att de förlorar på att slänga sina kort utan vidare när de ändå lagt in en ante. Det blir alltså fler spelare med i potten, och därför ett mer varierat och spännande spel.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga termer.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 2

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är en aggressiv pokerspelare? (+ så vinner du mot dem)

Läs mer

Vad är calling station inom poker?

Läs mer

Så spelar du Jacks or Better (+ Strategitips)

Läs mer

Så spelar du 6+ Holdém (Regler + Tips)

Läs mer
cross-circle