Vad betyder table stakes inom poker?

Här lär du dig allt om vad uttrycket table stakes betyder inom poker.

Artikelns innehåll

Nedan svarar vi på alla frågor vi precis tagit upp.

Vad är table stakes?

Table stakes är en regel som säger att du bara får satsa med de marker du har vid pokerbordet under en pokeromgång. Du får inte lägga till marker mitt i en hand om du exempelvis fått bra kort eller om du vill syna någon du tror bluffar.

Om du synar och inte har tillräckligt med marker skapas en sidopott där du inte är delaktig. Det betyder att du får vara med i potten till en viss del även om du inte har marker nog att syna det belopp som krävs.

Du ska också tänka på att table stakes betyder att du inte heller får ta bort pokermarker från bordet. Det är något som kan vara lockande om det går bra och man vill "plocka hem" sin insats. Men som sagt, det får du inte göra om table stakes-regler är det som gäller.

När gäller table stakes?

Table stakes gäller nästan alltid oavsett var du spelar. När du spelar online-poker gäller i princip alltid table stakes-regeln. Likadant är det i princip alltid vid pokerspel på exempelvis casinon och restauranger.

Att någon får dra upp bilnyckeln och satsa sin nya Tesla ser man bara på film, och är något som nästan aldrig tillåts i seriösa sammanhang.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 2

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Lär dig spela roulett på bara några minuter

Läs mer

Vad är en handförsäkring (insurance) inom poker?

Läs mer

Vad är backdoor straight inom poker?

Läs mer

Pokerspelaren Erik Seidel: Karriär och biografi

Läs mer
cross-circle