Vad är junk hand (en skithand) inom poker?

Här lär du dig allt om vad en junk hand, eller skithand är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är en skithand?

En skithand är en pokerhand som är så dålig att den gör att du har dåliga odds för att vinna den pott som finns.

Exempel på två skithänder

En av många dåliga starthänder i Texas Holdém är tvåa och sjua i olika färger. Med den handen har du bara ca 11 % chans att vinna mot en motspelare med par i tior som starthand.

En annan skithand är när du har bra kort från början, säg par i damer, och riktigt illa-passande kort kommer på floppen.

Nedan har du ytterligare en dålig hand som faktiskt var riktigt bra innan floppen. Dina par i damer gav ingen träff på floppen, det vill säga en flopp som också gav tre överkort.

Ett bra tips är att slänga nedanstående hand och liknande händer då man sällan tjänar på att vara med i potter där man har oddsen emot sig att vinna.

Om du undrar över dina odds att vinna mot motståndaren efter floppen är den 11 %. Innan floppen delades ut låg dina vinstmöjligheter på ca 68 %. Så igen - tänk på att lägga dig när du sannolikt inte har oddsen på din sida.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga termer inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är och vad gör en joker inom poker?

Läs mer

Vad är backdoor straight inom poker?

Läs mer

Sveriges 10 bästa pokerspelare genom tiderna

Läs mer

5 steg för att skaffa solceller i trädgården

Läs mer
cross-circle