Vad är running it twice inom poker?

Här lär du dig allt om vad begreppet running it twice är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är running it twice inom poker?

Running it twice är när man spelar samma pokergiv två gånger med huvudsyfte att minska variansen. Halva potten står på spel vid varje giv, så om du vinner första given och motståndaren vinner andra given delas potten.

Om någon vinner båda givarna får den spelaren hela potten.

Exempel på running it twice

Du spelar Texas Holdém med Basse och Hasse. Hasse lägger sig innan floppen, men du och Basse har båda fått bra kort. Du går all in med 1 050 kr och Basse synar.

Du har A♦–A♣ och Basse har K♣–K♦. Om du vinner potten har Basse 60 kr kvar att spela för och om Basse vinner potten har du inga pengar kvar alls att spela för. För att minska variansen kommer ni överens om att spela given två gånger.

Vid första given kommer dessa gemensamma kort: A♥–K♠–5♣–5♠–3♥. Du vinner med triss i ess (A♦–A♣–A♥–K♠–5♣).

Vid andra given kommer dessa gemensamma kort: 9♠–3♦–5♠–2♦–K♠. Basse vinner given med triss i kungar (K♣–K♦–K♠–9♠–5♠).

Det som händer nu är att du och Basse delar på potten.

Fördelar och nackdelar med running it twice

Fördelar

Den största fördelen är att variansen minskar. Varians inom poker handlar förenklat om skillnaden mellan det du procentuellt borde vinna och vad du i verkligheten vinner.

Om du gått all in med A♦–A♣ och en spelare med K♣–K♦ synar dig har du en vinstchans på ca 80 %. Men för att inte gå helt lottlös ur striden går du med på att spela samma giv två gånger.

Förmodligen kommer du vinna båda gångerna, och även om du förlorar en giv är du fortfarande kvar i spelet.

Nackdelar

Två nackdelar med att köra samma giv två gånger är att det inte alltid är tillåtet, och att det kan uppstå dispyter om en spelare säger nej till ett running it twice-erbjudande.

Det finns också pokerspelare som tycker det är fegt att spela samma giv två gånger med motiveringen att det ibland måste få svänga rejält när man spelar poker.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är bust inom poker?

Läs mer

Vad är en stack inom poker?

Läs mer

Vad är en grinder inom poker?

Läs mer

Finns det kalla slots egentligen?

Läs mer
cross-circle