Vad är play the board inom poker?

Här lär du dig allt om vad play the board är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är play the board?

Play the board inom spel som Texas Holdém är när dina personliga kort inte hjälper dig få en bättre hand, utan de öppna korten är den bästa hand du har.

Ett exempel på en play the board-hand är om du har en hand enligt nedan där du som bäst har triss i sexor med kung och dam som sidokort. Din tvåa och din nia gör varken från eller till.

Är play the board en bra position att vara i?

Nej, med en play the board-hand kan du mycket väl förlora och i bästa fall dela potten. Du kan förstås bluffa dig till en pottvinst, men det kan du med vilken hand som helst.

För att förtydliga hur dålig en play the board-hand är kan vi ta ett exempel till nedan. Som du ser har du en stege på 6–7–8–9–10 utan någon hjälp av dina personliga kort.

Du har alltså samma stege som alla andra har, och ditt tvåpar med 8–8–9–9 är värt mindre än en stege så den räknas inte. Här kan du som bäst dela potten med spelare som inte har en högre stege med J eller J–Q på handen.

Men hur ska du spela då?

Om du inte redan lagt in en massa pengar i potten är vårt råd att du lägger dig om du har en play the board-hand som kan besegras av andra spelare.

Ifall du har lagt in en massa pengar i potten får du avväga om det är värt risken att syna på rivern och riskera att bli av med mer pengar eller i bästa fall dela potten.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga begrepp

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är bankroll (bankrulle) inom poker?

Läs mer

Vad är limp in och limper inom poker?

Läs mer

Vad är webcam poker?

Läs mer

Test och recension av OVPN

Läs mer
cross-circle