Vad är jackpot inom poker?

Här lär du dig allt om vad jackpot inom poker är.

Artikelns innehåll

Vad är jackpot inom poker?

Jackpot inom poker är något du kan få när du förlorat på en bad beat, alltså med en hand som du rent statistiskt borde vunnit med. Denna jackpot kallas ibland för en bad beat-jackpot.

Vad bestämmer om du får en jackpot?

Det är först och främst pokerrummet som bestämmer vilka jackpotregler som finns. Och om du har möjlighet att få en bad beat-jackpot måste du i regel förlora med kåk med triss i ess eller en bättre hand än så.

Idag är det möjligt att få bad beat-jackpottar när du spelar poker hos pokerrum med svensk licens, men det kan ändras beroende på vilka regler Spelinspektionen sätter upp i framtiden.

Hur stor är jackpotten?

Hur stor jackpotten är bestämmer spelbolaget, men generellt brukar en bad beat-jackpot vara en procentuell del av den pott som delas ut. Pengarna tas alltså generellt inte från huset, utan av de pengar som annars skulle delats ut till vinnaren.

Exempel på jackpot inom poker

Ett exempel på en jackpot inom poker hittar du nedan. Som du ser förlorar du mot din kompis Basse som fått royal flush som slår ditt fyrtal.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Sveriges 20 högsta byggnader

Läs mer

Storbritanniens 10 största städer

Läs mer

10 fördelar och nackdelar med casino utan svensk licens

Läs mer

Pokerspelaren Mats Iremark: Karriär och biografi

Läs mer
cross-circle