Vad innebär det att skydda sin pokerhand?

Här lär du dig allt om pokerbegreppet att skydda sin pokerhand.

Artikelns innehåll

Vad innebär det att skydda sin pokerhand?

Att skydda sin pokerhand betyder att du ser till att ingen får reda på vad du har för kort och att din pokerhand inte dödförklaras på grund av andras slarv. Detta uttryck är bara viktigt inom livepoker, så du behöver tänka på de tips vi ger dig i denna artikel när du spelar onlinepoker med digital dealer.

Se till att ingen smygtittar på dina kort

När du spelar livepoker, exempelvis på ett casino, är det viktigt att du ser till att ingen smygtittar på dina kort. Det gör du bäst genom att aldrig ta upp korten från bordet utan bara "smyga upp med kanten" på dem.

De spelkort som finns idag är så pass flexibla att det räcker att flika upp korten någon centimeter för att du ska få reda på vad du har för kort. Så om du bara flikar upp korten lite försiktigt kan ingen människa i världen få reda på vad du har för kort.

Se till att din hand inte slängs av misstag

Det kan hända att en motspelare som slänger sina kort råkar göra det på ett slarvigt sätt som innebär att motspelarens och dina kort blandas samman. Om det händer är din pokerhand död.

Likaså kan dealern missförstå dig om du förvarar dina pokerkort lite väl långt fram på pokerbordet, och råka slänga dina kort trots att du velat behålla dem. Ifall det händer är din hand död, varken du eller dealern kan göra någonting åt misstaget när din hand väl är slängd.

Lösningen på de båda ovanstående problemen är att använda ett kortskydd som du placerar på dina kort. När du har kortskyddet på rätt plats vet dealern att dina kort fortfarande är i spel, och då kan inte slarviga motspelare råka slänga sina egna pokerkort i din korthög.

Om du inte vill använda ett kortskydd går det nästan lika bra att använda en hög med marker. Men säkerställ i sådana fall att markerna är så pass tunga att de orkar hålla korten på rätt plats, och att markerna syns på ett sätt som gör att dealern förstår att din pokerhand fortfarande är i spel.

Ett kortskydd kostar omkring 100 kr och du hittar hur många kortskydd som helst ifall du googlar på frasen "card protector poker".

Hur nöjd var du med innehållet?

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är Spelinspektionen?

Läs mer

Solceller på papptak: Hur fungerar det?

Läs mer

Ranking av alla pokerhänder (guide med bilder)

Läs mer

Väderstreck och lutning för solceller: Hur fungerar det?

Läs mer
cross-circle