Vad är en grinder inom poker?

Här lär du dig allt om vad en grinder är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är en grinder inom poker?

Grinder syftar på två saker inom poker. Det är dels en spelare som tar få risker och bygger upp sin bankrulle långsamt, och det är dels en spelare som är så pass duktig att han kan leva på sina inkomster från poker. Oftast menar man båda sakerna när man säger grinder.

Grinder som spelartyp

Men det finns samtidigt en skillnad. Du kan spela som en grinder, alltså försiktigt och nästan helt riskfritt. Fast bara för att du spelar som en grinder idag betyder inte det att du alltid spelar som en grinder.

Grinder som yrke

Du kan vara en grinder, alltså en så pass bra pokerspelare som är så duktig på det du gör att du får ut en heltidsinkomst på ditt pokerspelande.

Som professionell grinder är det viktigt att hålla sig vid sina rutiner vilket ofta är att slänga bra händer såsom kåk när man har oddsen emot sig, trots att man är nyfiken och vill se om man kan vinna handen.

Att vara grinder inom poker kräver ofta långa arbetsdagar och ständigt letande efter fiskar och/eller åsnor som man kan "mjölka ur" lite.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga begrepp.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Sveriges 10 största öar

Läs mer

Vad är bad beat inom poker? (Förklaring med bilder)

Läs mer

Vad är four flush inom poker?

Läs mer

Vad är kåk (full house) inom poker?

Läs mer
cross-circle