Vad är en fish (fisk) inom poker?

Här lär du dig allt om vad en fisk (fish) är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är en fisk?

En fisk är en dålig pokerspelare som inte vet vad han gör och har ett dåligt sinne för taktik. Fisk är ett typiskt skällsord inom poker. Fiskar är ofta exempelvis nybörjare inom poker och/eller helt enkelt dåliga på att spela poker i största allmänhet.

Generellt är fisk ett skällsord man hör när man chattar i pokerklienten. I regel är den som kallar någon annan för fisk bara någon som är sur för att det går dåligt, så du ska inte ta åt dig om någon kallar dig för fisk. Professionella pokerspelare använder inte begreppet fisk, åtminstone inte så någon hör.

Hur känner man igen en fisk?

Fiskar tar sig försiktigt in i potten

Vanligtvis är det bäst att höja innan floppen om man ska ge sig in i potten i pokerspel som Omaha och Texas Holdém. Fiskar tar sig försiktigt in i potten och synar i regel bara big blind. Det går emot den grundläggande strategin inom poker som alltså är att hellre höja innan floppen än att syna big blind.

Att man "limpar" sig in i potten genom att bara syna big blind är ett av de tydligaste tecken som finns på att en pokerspelare är en fisk.

Fiskar är med i för många pottar

Ett vanligt nybörjarmisstag inom poker är att gå med i för många pottar. Fiskar går i regel med i 40 % av de pottar som spelas eller mer, så om du identifierar en sådan spelare är han sannolikt en fisk.

Har den pokerklient du spelar med statistik på detta är det särskilt enkelt att identifiera en spelare som förmodligen är en fisk.

Fiskar höjer sällan

Då fiskar sällan behärskar höjningstekniker som c-bet väljer de sällan att höja, utan de synar eller lägger sig i regel efter floppen.

Fiskar gör typiska nybörjarmisstag

Ett av många typiska nybörjarmisstag fiskar gör är att syna i stället för att höja när de har en riktigt bra hand vid rivern.

På så sätt går de miste om möjligheten att vinna så mycket pengar som möjligt när de har den bästa handen, samtidigt som den som blir synad får reda på att synaren förmodligen är en fisk.

Fiskar går ofta all in

Personer som inte förstår sig på poker ogillar att spela sina händer längre än till floppen. Av den anledningen gillar fiskar att gå all in på oftare och tidigare än pokerspelare som förstår sig på spelet. Så märker du att en spelare går all in ofta och tidigt är han alltså antagligen en fisk.

Hur vinner man mot en fisk?

Att vinna mot en fisk är något du ofta gör, men att ge dig förslag på en vettig taktik är svårt. Då fiskar inte kan så mycket om poker är de oberäkneliga, fast generellt räcker det att spela enligt de tips vi ger dig nedan för att vinna mot en fisk.

Tips för att vinna mot en fisk

  • Dra ner på bluffandet. Fiskar är vanligtvis nyfikna och gillar att hugga (syna) på det mesta.
  • Spela konsekvent och ta små risker. Fiskarna kommer till slut göra bort sig och syna mot händer de inte borde synat mot.

Var snäll mot fiskarna!

Gillar du att vinna på poker så borde du också gilla fiskar. Fiskarna är de som göder bra pokerspelare, som i sin tur mest vinner eller förlorar småpengar mot andra vana pokerspelare.

Så istället för att be en fisk att fara och flyga vid pokerchatten ska du vara snäll och tacksam att han är där.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga termer inom poker och kortspel.

Hur nöjd var du med innehållet?

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Lär dig spela blackjack på några minuter

Läs mer

Vad är en hand inom poker?

Läs mer

Så spelar du Seven card stud Hi/Lo

Läs mer

Vad är flat call inom poker?

Läs mer
cross-circle