10 träningsprylar som gör dig bättre

I denna artikel berättar vi om 10 träningsprodukter som förbättrar din hälsa. De är alla effektiva och kostar i regel inte så mycket.

10 sportprylar som höjer din prestation

 1. Rätt skor för rätt sport
 2. Träningsklocka med GPS
 3. Spikmatta
 4. Stödstrumpor
 5. Hantlar
 6. Kettlebells
 7. Pull up-ställning
 8. Bänkpress
 9. Motståndsband
 10. Träningsboll

Nedan berättar vi om varje träningspryl mer detaljerat.

1. Skaffa rätt sko för rätt sport

Oavsett om du spelar tennis, padel, golf eller innebandy ska du skaffa rätt skor för rätt sport. Med ett par skor som är anpassade för den sport du utövar blir du mycket bättre. Att exempelvis löpa eller spela padel i vanliga inomhusskor kan fungera någon gång men med rätt skor för rätt sport blir du betydligt bättre.

Läs mer: De 10 bästa manliga tennisspelarna genom tiderna

2. Skaffa en träningsklocka med GPS

Med en modern träningsklocka med GPS kan du träna mer effektivt. Två bra saker med träningsklockor är att du kan säkerställa att du tränar lagom mycket, och att du sover tillräckligt.

En annan spännande sak med träningsklockor är att du enkelt kan mäta hur mycket mer vältränad du blir över tid, såsom att du springer snabbare och/eller har en lägre vilopuls än förut.

3. Skaffa en spikmatta

Som HurFunkar.se säger i sin guide om spikmattor finns det många fördelar med att använda en spikmatta. Några av de fördelar som finns med spikmattor är att du:

 • Kan få bättre sömn.
 • Kan få smärtlindring om du ofta har huvudvärk.
 • Kan få mer ork och energi.
 • Kan få ett sänkt blodtryck.

4. Skaffa stödstrumpor

Med stödstrumpor får dina muskler en särskilt god möjlighet att återhämta sig efter hårda träningspass. Anledningen till det är främst tack vare den förbättrade cirkulationen i benen som också kan förebygga skador och kramper vid idrottande.

5. Skaffa hantlar

Med ett par hantlar kan du bygga upp styrkan i hela överkroppen på ett billigt och effektivt sätt. Tänk på att du också aktiverar stabiliserande muskler när du tränar med fria vikter, som hantlar faktiskt är. Så om du bara har råd att köpa en träningsprodukt är ett par hantlar en riktigt bra investering.

6. Skaffa kettlebells

Med kettlebells får du en rolig och allsidig träning. En viktigt fördel med att träna med kettlebells är att du kan träna var du vill, alltså både ute och inne. Med kettlebells är det också enklare att bygga upp sin uthållighet jämfört med om du bara hade tränat med hantlar.

Den sista stora fördelen vi nämner här är att det finns flertalet bra kettlebellövningar som tränar många stora muskelgrupper samtidigt.

7. Skaffa pull up-ställning

En pull up-ställning tar mycket plats, är ganska dyr i inköp och kräver en hel del styrka för att använda. Men du kan enkelt bygga upp både styrka och kondition med en pull upp-ställning, och om du inte orkar göra en hel pull up finns gummiband du kan använda i början.

8. Skaffa bänkpress

När du skaffar en bänkpress kan det vara lite svårt att få plats med den, i synnerhet om bänkpressen är av särskilt bra kvalitet (och i så fall tung och stor). Men för en person som vill bygga upp överkroppsstyrka på ett effektivt sätt är en bänkpress ett bra alternativ.

En bra sak med bänkpress är också att du enkelt kan se hur mycket starkare du blir månad för månad. Om du orkar lyfta med än förut är det ju ett bra bevis på att du blivit starkare i överkroppen.

9. Skaffa motståndsband

Motståndsband, eller resistansband är smidiga att ta med sig och ger dig en bra och skonsam träning. Generellt är det enklare att bygga upp smidighet och uthållighet snarare än ren råstyrka med motståndsband.

Läs mer: Alla listor inom träning och hälsa

10. Skaffa träningsboll

En träningsboll kostar inte så mycket och kan användas för att få både smidighet och uthållighet. Styrka kan du också bygga upp med en träningsboll, men att träna med fria vikter såsom bänkpress eller hantlar är sannolikt mer effektivt för att bygga muskler.

Du kan också använda en träningsboll som kontorsstol för att bygga upp din balans och koordination medan du jobbar.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 3

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är ett protection bet inom poker?

Läs mer

Vad är angle shooting inom poker?

Läs mer

5 steg för att skaffa solceller i trädgården

Läs mer

Köpa billiga solceller från Tyskland: Är det en bra idé?

Läs mer
cross-circle