5 steg för att få en billigare flygbiljett (med en VPN)

Med en VPN-tjänst kan du "lura systemet" för att få en mycket billigare flygbiljett än du annars hade fått. Här lär du dig hur det går till, samtidigt som vi längre ner i artikeln bland annat berättar hur prissättningen på flygbiljetter fungerar.

Så får du en billigare flygbiljett

 1. Skaffa en VPN och installera den
 2. Rensa kakor och webbhistorik
 3. Jämför flygbiljettspriser på nätet
 4. Skriv ner vilka priser du får
 5. Upprepa steg 2 – 4 tills du är nöjd med priset

Nedan berättar vi om de steg vi precis nämnt mer detaljerat.

1. Skaffa en VPN-tjänst

Så fort du lärt dig hur en VPN fungerar vet du också att du kan byta land på internet med en VPN. När du byter land med en VPN kan du också lura flygbolagen att tro att du befinner dig på en plats med en annan prislista, vilket i bästa fall ger dig billigare flygbiljetter än vanligt.

För att kunna genomföra denna guide måste du ha en VPN-tjänst. En bra VPN-tjänst kostar mellan cirka 20 och 50 kr per månad. Det som avgör priset är främst vilket VPN-företag du väljer och hur långt VPN-abonnemang du skaffar.

Läs gärna vår artikel om de bästa VPN-tjänsterna. Där får du tips på VPN-tjänster som är bäst i test.

När du skaffat en VPN du gillar ska du installera VPN-programmet på den enhet du använder. VPN-tjänster fungerar på alla vanliga enheter såsom mobil, surfplatta och dator.

Efter du installerat VPN-tjänsten ska du koppla upp dig mot en VPN-server. Om du exempelvis kopplar upp dig mot en server i Indien tror flygbolagen att du är i Indien, och ger dig därför flygbiljetter enligt Indiens prislista.

Men än ska du inte besöka någon speciell hemsida, gå till nästa steg i guiden i stället tack.

2. Rensa webbhistorik och cookies

Det måste du göra för att flygbolagen inte ska förstå att du försöker lura deras prissättningssystem. Så innan du går till steg 3 ska du se till att rensa dina webbkakor på din enhet, och så även webbhistoriken.

Att rensa de sakerna går snabbt och det gör du oftast i inställningspanelen för din webbläsare.

3. Jämför priser på flygbiljetter online

Det finns många jämförelsesidor som hjälper dig jämföra priser på flygbiljetter. Flyget är en av de sidorna. Hos dem skriver du var du ska och var du reser från, sen väljer du "Sök flyg" så söker tjänsten upp flygbiljettspriser åt dig från olika flygbolag.

4. Skriv ner de priser du får

Nu är det dags att skriva ner de priser du får på dina sökningar hos jämförelsetjänsten. Exempelvis kan du anteckna ner dina resultat enligt följande:

Försök 1

 • Resa: Arlanda - Antalya tur och retur
 • VPN-server i: Indien
 • Billigaste pris: 5 500 kr
 • Flygbolag: Flygbolag XY

Försök 2

 • Resa: Arlanda - Antalya tur och retur
 • VPN-server i: Turkiet
 • Billigaste pris: 4 300 kr
 • Flygbolag: Flygbolag XY

5. Upprepa steg 2 – 4 tills du är nöjd

Nu upprepar du guiden från det steg där du rensar webbhistorik och cookies (2) till det steg där du skriver ner de priser du får (4). När du är nöjd med det pris du fått beställer du de billigaste flygbiljetterna som jämförelsetjänsten tagit fram åt dig.

Vanliga frågor

Är det lagligt att skaffa billiga flygbiljetter med en VPN?

Ja, det är helt lagligt att använda en VPN för att på så sätt få billigare flygbiljetter. Du kan bryta mot flygbolagens användarvillkor, men du bryter inte mot någon lag.

Hur avgörs priset på din flygbiljett?

Flygbolagen tar bland annat hänsyn till nedanstående faktorer när de bestämmer priset på din flygbiljett:

 • Hur stor konkurrens det är om flygbiljetterna (utbud/efterfrågan).
 • Hur lång flygresan är.
 • Om du bokar flygbiljetten under hög- eller lågsäsong.
 • Vilket flygbolag du väljer att flyga med.
 • Medelinkomsten i landet du bokar från. Personer som bokar flygbiljetter från länder med låg medelinkomst får oftast särskilt billiga flygbiljetter.

Hur vet flygbolagen var jag befinner mig?

Det gör de genom att kartlägga din webbhistorik, dina webbkakor, din IP-adress och det wifi eller mobila nätverk du använder.

Men när du använder en VPN blir du anonym, alltså ospårbar på nätet. Samtidigt kan du också låsa upp svensk tv i utlandet och titta på amerikanska Netflix i Sverige med en VPN.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är burn card (brännkort) inom poker?

Läs mer

Vad är cash in inom poker?

Läs mer

Vad är crack (cracked hand) inom poker?

Läs mer

5 steg för att skaffa solceller i trädgården

Läs mer
cross-circle