Surfshark är något av en budget-VPN-tjänst. Men kan de prestera bra trots att de inte tar så mycket betalt? Den frågan och fler ger vi dig svar på nu.

Snabba fakta om Surfshark

Är Surfshark en bra VPN?

Ja, Surfshark erbjuder en bra och framför allt billig VPN-tjänst. De har bra VPN-appar som är enkla att använda, de är bra på att låsa upp streaming och deras supportpersonal svarar snabbt och är duktiga.

Samtidigt är både OVPN och CyberGhost aningen vassare än Surfshark, även om Surfshark är långt ifrån dåliga.

Surfshark sparar inga känsliga loggar

Som rubriken säger sparar Surfshark inga känsliga loggar. Det innebär att du blir anonym på internet och att du både kan surfa och ladda ner filer utan att någon kan spåra det du gör.

Alla starka säkerhetsprotokoll finns

Hos Surfshark finns två av världens bästa säkerhetsprotokoll:

 • OpenVPN (ganska snabbt och mycket säkert)
 • WireGuard (mycket snabbt och mycket säkert)

Du behöver inte välja säkerhetsprotokoll själv. Det gör Surfshark-apparna åt dig utan att du behöver göra något.

Surfshark erbjuder en snabb VPN

De bästa VPN-tjänsterna erbjuder snabba hastigheter när du väl kopplat upp dig, och Surfshark är en av dem. Som mest låg hastighetsminskningen på bara några procent, vilket är en riktigt bra prestation.

Resultatet i siffror

 • Bibehållen hastighet på 92 % mot server i USA.
 • Bibehållen hastighet på 95 % mot server i Sverige.
 • Bibehållen hastighet på 91 % mot server i Storbritannien.

VPN-appar finns för alla enheter

Surfshark erbjuder VPN-appar för mobil, surfplatta och dator. Mer specifikt:

 • Windows
 • MacOS
 • iOS
 • Android
 • Linux
 • Webbläsare
 • Routrar

Vi testade Surfsharks VPN-program för mobil (iOS och Android) och dator (Windows). VPN-programmen var enkla att använda och krånglade aldrig. Ett kraftfullt säkerhetsprotokoll var aktivt från början och alla funktioner vi provade fungerade på samma sätt som Surfshark sagt de ska göra.

Sammantaget är VPN-programmen riktigt bra, och det ska Surfshark ha all heder för.

Surfshark erbjuder Multihop

Surfshark erbjuder något de kallar för Multihop, eller dubbel VPN. Det är en funktion där du surfar via två VPN-servrar i stället för en. Ett stort plus är att denna tjänst ingår kostnadsfritt i ditt Surfshark-abonnemang.

Dubbel VPN är bra att ha om du surfar i länder med stark censur och bara måste dölja alla spår efter dig. Men det är sällan nödvändigt, eller ens bra att använda multihop då den tjänsten saktar ner din internetuppkoppling lite grann.

Annonsblockerare följer med

En annonsblockerare följer med utan att du behöver betala för det. Den finns inbyggd i alla Surfsharks VPN-program, och den fungerar precis som den ska. Verktyget skyddar dig mot spionprogram, skadliga webbsidor, spårningskakor och annonser förstås.

När vi testade annonsblockeraren fungerade den precis som Surfshark sa den skulle göra. Det var även enkelt att konfigurera annonsblockeraren, och den lyckades blockera alla annonser vi testade den med.

De flesta annonsblockerarna är gratis och faktiskt bra för att vara gratis. Så att betala för en annonsblockerare är sällan en bra idé, men det slipper du faktiskt här så då kan vi inte klaga på Surfshark.

Du kan skilja på VPN-trafik och vanlig internettrafik

Med Surfsharks VPN kan du exempelvis ladda ner filer anonymt på en nederländsk server medan du tittar på svenska Netflix via din vanliga internetuppkoppling. Den funktionen kallas för VPN bypass (eller whitelisting) och är till för att göra din VPN-uppkoppling mer flexibel.

Det är ett bra tecken att Surfshark erbjuder den funktionen för det är nämligen få VPN-tjänster som gör det.

Ett samlingspaket erbjuds

I samlingspaketet Surfshark One får du:

 • Surfsharks VPN-tjänst.
 • Ett inbyggt antivirusprogram.
 • Ett anonym sökfunktion.
 • Ett id-skydd som bl.a. varnar för kontokapningar.

Det som har något egentligt värde är VPN-tjänsten och antivirusskyddet. Och med tanke på att Surfshark One kostar ungefär dubbelt så mycket bara VPN-tjänsten är vår åsikt att Surfshark One inte är värt det. Att bara skaffa VPN-tjänsten är alltså den bästa vägen att gå.

Servernätverket är stort

Surfshark har ett stort servernätverk på tusentals servrar i över 100 länder. Det är en bra prestation som mäter sig med andra stora VPN-företag såsom ExpressVPN. Här finns det inget att klaga på.

Många gillar Surfshark

Om man tittar sig för på internet märker man snabbt att i princip alla har något bra att säga om Surfshark. Mest beröm för de för att VPN-apparna är enkla att förstå sig på och för att priset är lågt. Många berömmer även kundsupporten för att de svarar snabbt och vet vad de pratar om.

Utmärkt kundsupport

Du kan kontakta kundsupporten för Surfshark via både mail och direktchatt, men vi rekommenderar at du väljer att chatta med supporten.

De svarar i regel inom några minuter och när vi frågade dem en sak om VPN-programmen fick vi ett korrekt svar direkt. Här finns det inget att klaga på.

Surfshark är bra på att låsa upp tv-plattformar

När vi testade Surfshark kunde vill låsa upp SVT Play, Viaplay, BBC iPlayer och amerikanska Netflix. Men du ska samtidigt tänka på att det inte finns några garantier för att du kan låsa upp de plattformarna om du skaffar ett Surfshark-abonnemang.

Många streamingtjänster försöker nämligen blockera VPN-användare och ibland lyckas de.

Är Surfshark en bra VPN-tjänst?

Ja, Surfshark är en bra VPN-tjänst. De erbjuder en prisvärd VPN med VPN-program som är lätta att förstå sig på, och några loggar sparar de inte heller. Om du klarar dig utan svensk support är Surfshark ett bra val, även om vi tycker att tjänster som OVPN och Cyberghost är snäppet bättre.

Mer om de VPN-tjänsterna får du reda på i vår artikel om de bästa VPN-tjänsterna. Där berättar vi om de 5 VPN-tjänster som presterat bäst i våra tester.

Vad tycker du om Surfshark?

Säg vad du tycker om Surfshark genom att betygsätta dem nedan.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 4