Vad är kaninjakt (rabbit hunt) inom poker?

Här lär du dig allt om vad kaninjakt, även kallat rabbit hunting och fox hunting, är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är kaninjakt inom poker?

Kaninjakt är när man försöker få dealern att visa fler kort trots att handen är avslutad. Ett exempel på kaninjakt är när alla spelare lagt sig vid turnen och handen är död, men en spelare vill se vad sista kortet skulle bli och tjatar på dealern om att få se det kortet.

Går det att jaga kanin vid onlinepoker?

Vanligtvis går det inte att jaga kanin när man spelar onlinepoker. De pokerklienter som tillåter rabbit hunting tar generellt sett betalt för det, och det är sällan värt pengarna att få se det kort man skulle fått ifall handen levt vidare.

Går det att jaga kanin vid livepoker?

Vid livepoker på ett kasino går det i princip aldrig att få se fler kort när handen är död. Fast ifall du spelar poker med vänner och du känner dealern kanske kaninjakten kan lyckas, men det är samtidigt lätt att röra upp känslor hos motspelare som tycker att rabbit hunting är moraliskt fel.

Jagar pokerproffs kanin?

Nej, pokerproffs försöker aldrig får se fler kort när handen är död. Främst då det inte tjänar någonting till.

Är kaninjakt ett etikettsbrott?

Ja, förmodligen, men då ingen tjänar på att få se det sista kortet när handen är död är det sannolikt bara ett litet övertramp.

Det värsta som kan hända är att andra spelare tycker man är irriterande, men fuskar gör man faktiskt inte då man inte vinner några fördelar genom att ägna sig åt rabbit hunting.

Läs gärna vår artikel om vanliga etikettsregler inom poker för att lära dig om värre etikettsbrott än att jaga kanin vid pokerbordet.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är snap off inom poker?

Läs mer

Vad är play back inom poker?

Läs mer

Vad är spelkortet ess inom kortspel?

Läs mer

Cyberghost eller Surfshark: Vilken VPN är bäst?

Läs mer
cross-circle