Vad betyder "in the dark" inom poker?

Här lär du dig allt om vad in the dark betyder inom poker.

Artikelns innehåll

Vad betyder in the dark inom poker?

Att spela in the dark inom poker betyder att du agerar innan alla kort delats ut. Så om du till exempel höjer in the dark måste du höja först av alla när dealern delat ut alla kort. Det du säger att du ska göra måste du också göra förutsatt att det är tillåtet att agera in the dark.

Exempel på att agera in the dark

Att lägga dig in the dark

Du spelar Texas Holdém och har fått en av de sämsta starthänderna; 2 och 4 i olika färger. Fem personer sitter vid bordet och du orkar inte vänta på att det blir din tur och säger:

- Jag lägger mig med de här skitkorten!

Sen går du på toaletten. Alla spelare passar vilket betyder att alla får se floppen gratis. När du kommer tillbaka ser du att floppen gett korten 2,2,7. Du skriker:

- Jaha, så ska en slipsten dras! Jag höjer!

Men det spelar ingen roll vad du säger. Du har lagt dig "in the dark", dina kort är döda och du får inte vara med i resten av handen.

Att höja in the dark

Du spelar Texas Holdém. Du har fått par i ess som starthand och floppen ska precis läggas ut. Du säger:

- Jag höjer med 100 spänn! Suck it, motståndare!

Det är inte din tur, men dealern noterar det du säger.

Floppen kommer med 10,10,9. De korten är helt värdelösa för dig, men då du sagt att du ska höja tvingar dealern dig att höja, och du måste även höja först av alla. Surt sa räven!

Bra och dåliga saker med att agera in the dark

Bra saker

Det finns nästan bara dåliga saker med att agera in the dark. Två exempel är att du dels går miste om att vara med i den hand du spelar i om du lägger dig in the dark, och dels att du måste höja först av alla om du höjer in the dark.

Ett ytterligare exempel är att om du passar in the dark får dina motspelare reda på att din hand inte är värd att höja med, och att ge dina motståndare den informationen är bara onödigt.

Dåliga saker

Det enda som är lite bra med att agera in the dark är att du kan få motståndare att lägga sig om du bluffar genom att höja in the dark när du själv har dåliga kort. Genom att höja in the dark säger du att de kort som kommer inte spelar någon roll då du ändå redan fått en bra hand.

Sannolikt är det få som går på in the dark-bluffar, och förmodligen blir de som har bluff-catcher-händer bara ännu mer sugna på att syna din hand.

På vilka ställen kan du agera in the dark?

När du spelar online-poker kan du inte agera in the dark. Vid online-poker finns det en tydlig ordning som säger hur allt ska spelas, och den ordningen kan du inte bryta mot.

När du spelar poker hos en kompis eller på en bar är det tävlingsledaren som bestämmer om du får agera in the dark. Hos casinon och barer är det generellt tillåtet att agera in the dark, men om det är en turnering som du själv anordnar är det också du som bestämmer om in the dark-spel är okej.

Ett personligt råd är att inte tillåta in the dark-spel när du spelar med nybörjare inom poker, för då blir det ännu mer saker du måste lära ut på samma gång.

Hur nöjd var du med innehållet?

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Världens 15 bästa filmer

Läs mer

Pokerspelaren Erik Sagström: Karriär och biografi

Läs mer

De 100 mest populära namnen i USA de senaste 100 åren

Läs mer

5 steg för att få en billigare flygbiljett (med en VPN)

Läs mer
cross-circle