Vad är dry board (torrt bord) inom poker?

Här lär du dig allt om vad dry board (torrt bord) är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är dry board?

Dry board är när dealern delar ut kort som gör det möjligt för spelarna att få färg eller stege på floppen med sina egna hålkort.

Oftast har korten olika färger, till exempel ruter, klöver och spader. Ju svårare det är att få en bra hand med de kort dealern delar ut, desto torrare är bordet.

Exempel på dry boards

En ganska torr hand

Handen nedan med 2,5,9 i olika färger är att räkna som torr. Färg kan du inte få, inte stege heller. Det som blöter ner bordet lite är att en stege är nåbar med exempelvis 3,4 på handen och 6 på rivern eller turnen.

En torrare hand

Denna hand är torrare. På floppen kan du inte få vare sig färg eller stege, och att få stege på turnen eller rivern är svårare jämfört med handen ovan.

Är det dåligt att spela på ett torrt bord?

Nej, det är inte dåligt att spela på ett torrt bord. Du kommer förmodligen inte få någon färgstege, men vinna potten med en bra hand kan du ändå göra.

En bra hand

Om vi fortsätter från handen ovan kan du lika gärna få triss i kungar från floppen.

Sen kan du exempelvis få fyrtal i kungar med riverkortet.

Det är alltså fullt möjligt att få en bra hand på ett torrt bord. Men då gäller det i regel till att du har en bra starthand redan innan floppen, för med en torr flopp är det svårt att bygga ihop en bra hand i spel som Texas Holdém.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga begrepp.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 2

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

OVPN eller Surfshark: Vilken VPN är bäst?

Läs mer

Vad är en stack inom poker?

Läs mer

Bästa VPN med WireGuard (+ Vad är det?)

Läs mer

Vad är RTP? (Guide om vad Return to Player är)

Läs mer
cross-circle