Vad är bust inom poker?

Här lär du dig allt om vad bust är och innebär inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är bust?

Bust betyder vanligtvis att du förlorat alla marker och inte längre är med i spelet, alltså att du "gått bust". Men du kan också "busta" andra spelare genom att slå ut dem från antingen pokerbordet eller hela turneringen.

Ett vanligt sätt att få en annan spelare att gå bust är att syna efter att de gått all in. Tänk också på att varken du eller någon annan gått bust så länge man kan köpa sig kvar i spelet genom exempelvis en add-on.

Hur minimerar du risken för att gå bust?

Ha en genomtänkt bankrulle

Genom att ha en bankrulle (bankroll) på ungefär 300 big blinds kan du minimera risken för att gå bust. En viktig regel inom bankroll management är också att bara gå in med 5 % av din totala spelbudget för poker på ett och samma pokerbord.

Lär dig mer om poker

Genom att lära dig mer om poker, som du bland annat kan göra i vår pokerordlista, blir du sannolikt en bättre spelare. Sen är det också så att övning ger färdighet, och övning kan du lättast få genom att spela poker online. Du behöver inte spela för riktiga pengar om du inte vill.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Pokerspelaren Per Hildebrand: Biografi och karriär

Läs mer

Vad betyder table stakes inom poker?

Läs mer

Pokerspelaren Martin de Knijff: Biografi och karriär

Läs mer

Vad är ett donk bet inom poker?

Läs mer
cross-circle