Vad är en val inom poker?

Här lär du dig allt om vad en val är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är en val inom poker?

En val, eller whale, är en pokerspelare som har mycket pengar att spela för och som är dålig på att spela poker. Så fort du spelar poker ska du vara överlycklig om det finns en eller flera valar vid bordet, för då har du goda förutsättningar för att vinna stora pengar.

Hur spelar en val?

Valar spelar vanligtvis slarvigt. De går i regel med i för många pottar, de synar höga höjningar med mediokra pokerhänder och de bluffar när det är taktiskt fel att göra det. Kortfattat spelar en val dåligt och sannolikheten för att valen förlorar de pengar hon har är stor.

Vem är en typisk val?

En typisk val är en person med mycket pengar som tycker det är kul att spela poker, men inte bryr sig särskilt mycket om det går dåligt vid pokerbordet.

En bekymmersfri person som sålt sitt företag och har så mycket pengar att han inte längre behöver bry sig om sin ekonomi är ett exempel på en typisk val.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 2

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är ett protection bet inom poker?

Läs mer

Allt du behöver veta om stötpoker

Läs mer

Världens 10 fattigaste länder

Läs mer

Fakta om solenergi (+ Var använder man mest solenergi?)

Läs mer
cross-circle