Vad är en regnbåge inom poker?

Här lär du dig allt om vad en regnbåge (rainbow) är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är en regnbåge inom poker?

Vanligtvis betyder rainbow att de tre kort du fått på floppen har olika färger. Men det kan också betyda att det som mest finns två kort av samma färg vid rivern, alltså när fem öppna kort delats ut i pokerspel som Omaha och Texas Holdém.

Exempel på regnbågar inom poker

Regnbåge på floppen

Regnbåge på rivern

Vilka olika regnbågar finns det?

Det finns tre typer av regnbågar: sammanhängande regnbågar, icke-sammanhängande regnbågar och regnbågar med par. På engelska heter begreppen connected rainbows, disconnected rainbows och rainbows with pair.

Här nedan förklarar vi skillnaderna mellan de olika regnbågarna.

En sammanhängande regnbåge

En sammanhängande regnbåge har kort med olika färger men med valörer som hänger samman. Ett exempel på en sammanhängande regnbåge är att få 6♥, 7♦ och 8♣ på floppen.

En icke-sammanhängande regnbåge

En sammanhängande regnbåge har kort med olika färger som inte hänger samman sett till kortens valörer. Ett exempel på en icke-sammanhängande stege är att få 4♠, K♦ och 8♣ på floppen.

En regnbåge med par

En regnbåge med par har kort med olika färger och två kort av samma valör, alltså ett par. Ett exempel på en regnbåge med par är att få 4♠, 4♦ och 8♣ på floppen.

Hur nöjd var du med innehållet?

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Ordlista inom betting: Alla viktiga begrepp

Läs mer

Hallon Mobilabonnemang: Recension och omdöme

Läs mer

Vad är hålkort (dolda kort) inom poker?

Läs mer

USA:s 10 största städer (befolkning + yta)

Läs mer
cross-circle