Pokerspelaren Martin Jakobsson: Biografi och karriär

Här lär du dig allt som är värt att veta om den svenske pokerspelaren Martin Jakobsson.

Artikelns innehåll

Vem är Martin Jakobsson?

Martin Jacobson, född 1987 är Sveriges bästa pokerspelare genom tiderna. Under sin karriär har han spelat in mer än 150 miljoner kronor, och den största segern kom i WSOP 2014 då han vann 10 miljoner kronor.

På nätet spelar han under pokeraliaset M.nosbocaJ, alltså Jacobson.M fast baklänges. Han bor idag i London och spelar förfarande större pokerturneringar både online och live.

Bild: 888Poker Spanien

När började Martin Jakobsson spela poker?

Martin började spela poker när han var 18 år gammal. Hans planer var inledningsvis att bli kock, men de planerna la han på hyllan efter att hans pokerkarriär tog fart. Hans första onlineturnering spelade han 2008 då han lyckades kvala in till huvudturneringen av WSOP. Väl där åkte han ut ganska fort.

Men han gav sig inte. Martin pluggade poker länge och väl och blev bättre och bättre. Det gav resultat som du kommer märka under rubriken nedan.

Martin Jakobssons karriär

Det var samma år som Martin var med i WSOP, alltså 2008, som hans karriär tog fart på allvar. I EPT kom han först trea i Ungern, och nådde tre finalbord i andra EPT-turneringar. Året efter kom han tvåa i en WPT-turnering och på den vägen är det.

Martin Jakobsson har haft en jämn och stark pokerkarriär utan större svackor, och med bra resultat i princip varje år. En av hans största toppar var när han vann WSOP år 2014 och i samband med det tog hem 10 miljoner dollar i prispengar. I videon nedan ser du hur det gick till.

Några fler vinster i WSOP har det inte blivit. I övrigt har han slutat fyra en gång. femma en gång och sexa tre gånger i WSOP.

Läs mer: De bästa pokerspelarna i Sverige genom tiderna

Martin Jakobssons spelstil och sätt

Martin är en lugn och ödmjuk pokerspelare som sällan hetsar upp sig. Han spelar alltid metodiskt och gör sällan några misstag. Förutom de som oundvikligt händer förstås då poker har ett inslag av tur och inte bara handlar om skicklighet varje gång.

Martin är också engagerad inom välgörenhet. Han driver föreningen Raising for Effective Giving där han och andra pokerspelare lovar att ge bort 2 % av sina vinster till välgörenhet. Vilken välgörenhet som ska få pengarna bestämmer varje pokerspelare för sig.

Bonusvideo

Här nedan ser du hur det gick till när folkkäre Mauri träffade på Martin Jacobsson. I klippet testar Mauri bland annat Martins pokerfejs och förmåga att ljuga. Martin berättar även intressanta saker som få visste om honom sedan tidigare.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 2

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Pokerspelaren Erik Sagström: Karriär och biografi

Läs mer

Sveriges 10 bästa pokerspelare genom tiderna

Läs mer

Sveriges 20 vanligaste hundraser

Läs mer

Test och recension av NordVPN

Läs mer
cross-circle