Vad är en maniac inom poker?

Här berättar vi allt om vad en maniac är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är en maniac inom poker?

En maniac är en pokerspelare som är extremt aggressiv i sin spelstil. Han går med och höjer i nästan varje omgång oavsett om han har bra kort eller inte. Att träffa på en maniac vid pokerbordet är sällsynt och händer generellt bara på helger om någon berusad spelare sätter sig och spelar.

Skillnaden på en maniac och en fisk

En maniac både går med och höjer, medan en fisk oftast går med i många potter utan att höja. Det är rätt att säga att en maniac är en bättre pokerspelare än en fisk då fisken sällan vinner genom att bluffa utan mest bygger upp potter som andra spelare vinner.

Upplysningsvis är en fisk ett skällsord för en dålig pokerspelare. Värt att tänka på är att det också är dåligt att spela som en maniac, även om det är marginellt bättre att spela så än att spela som en fisk.

Hur ska du spela mot en maniac?

Tänk på dessa tre saker när du spelar mot en maniac:

  1. Gå inte med i för många potter utan vänta på en bra hand. När du väl fått en bra hand har du potential att vinna stort.
  2. Att bluffa inom poker är generellt en bra idé, men bluffa inte mot en maniac som i princip synar på allt.
  3. Ha tålamod. Till slut kommer du vinna ifall du bara håller huvudet kallt och spelar tillräckligt många potter mot maniac-spelaren. Detta då maniacs generellt bara spelar på chans, helt utan att ha någon taktik som att gå efter.
Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Bästa VPN för Sverige (Guide + Exempel)

Läs mer

Vad är högt kort inom poker? (+ Strategitips)

Läs mer

Finlands 10 största städer

Läs mer

Sveriges 10 bästa pokerspelare genom tiderna

Läs mer
cross-circle