Vad är downswing inom poker?

Här lär du dig allt om vad downswing är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är downswing inom poker?

Downswing är en period då du förlorar mycket och ofta på poker. Tänk på att alla spelare har downswings, även de bästa pokerspelarna i världen.

Vid en downswing är det viktigt att du inte blir förbannad och tiltar, och snabbt försöker vinna tillbaka de pengar du förlorat. Då hjälper du bara motståndarna vinna mer pengar. Så ta det lugnt, och tänk på att efter en downswing kommer alltid en upswing.

Finns skillnader vid onlinepoker kontra livepoker?

Ja, fenomenet downswing skiljer sig ofta beroende på om du spelar onlinepoker eller livepoker.

Vi utgår nu från att du är en medelbra pokerspelare eller bättre. Om du spelar livepoker kommer du sannolikt vinna oftare och ha färre downswings då motståndet generellt är sämre än om du spelat onlinepoker.

Likaså är det lätt att ha mer allvarliga downswings där du förlorar mer pengar snabbt när man spelar onlinepoker. Detta då tempot nästan alltid är betydligt högre när man spelar onlinepoker.

Sen ska du tänka på att det kan verka som att du får fler downswings när du spelar nätpoker. Men så är det i regel inte, för det är enkelt att glömma att tempot är högre vid onlinepoker.

Det höga tempot leder generellt till att man lätt missar att denna uträkning gäller: Ju fler händer som spelas, desto fler downswings blir det per spelad timme.

Hur kommer du ur en downswing?

Om vi visste svaret på denna fråga hade vi varit miljonärer. Ingen vet hur man kommer ur en downswing, men det finns sätt att minimera effekten av en downswing.

För att göra det ska du:

  • Vara beredd på att spela lugnare och med lägre insatser tills den negativa trenden vänder.
  • Ta pauser för att undvika att spela känslosamt slarvigt när du har din downturn.
  • Ha en stabil bankrulle som du kan ta av tills den negativa trenden vänt.
Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är en maniac inom poker?

Läs mer

Vad är rag inom poker?

Läs mer

Pokerspelaren Erik Sagström: Karriär och biografi

Läs mer

10 träningsprylar som gör dig bättre

Läs mer
cross-circle