Pokerspelaren Dan Glimne: Biografi och karriär

Har berättar vi det viktigaste du behöver veta om Dan Glimnes karriär som pokerspelare.

Artikelns innehåll

Vem är Dan Glimne?

Dan Glimne är en professionell pokerspelare från Sverige som beskrivs som en snäll och social person. Han är tillhör inte de bästa pokerspelarna i Sverige sett till intjänade pengar, men han är en stor pokerprofil som bland annat gett ut böcker inom poker och representerar sponsorn Unibet Poker.

Den bok han gett ut är Pokerhandboken som är den största större pokerboken som getts ut på svenska. Den första utgåvan av den boken kom ut 1995, och den andra gavs ut 2003 och den tredje 2005. Han är också författare till Kortspelshandboken och Kasinohandboken.

Han är ibland expertkommentator inom poker, och spelar liveturneringar med jämna mellanrum. Glimne var också en av de större skribenterna i pokerbloggen Aftonbladet Poker.

Dan Glimnes karriär utanför pokern

Dan Glimne har varit en minst sagt produktiv man. Han har jobbat som produktutvecklingschef vid Alga där han bland annat konstruerat sällskapsspel såsom DungeonQuest, Svea Rike och Travspelet med V65. Han har också varit politiskt aktiv och kandiderat till Riksdagen för Moderaterna.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 2

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Lär dig spela blackjack på några minuter

Läs mer

Så bluffar du i poker: 3 steg för att lyckas

Läs mer

Pokerspelaren Erik Sagström: Karriär och biografi

Läs mer

Pokerspelaren Mats Iremark: Karriär och biografi

Läs mer
cross-circle