Vad är coffeehousing (table talk) inom poker?

Här lär du dig allt om vad coffeehousing är inom poker.

Artikelns innehåll

Nedan svarar vi på alla frågor vi precis ställt.

Vad är coffeehousing?

Coffeehousing är när en spelare stör någon eller några andra vid pokerbordet. Förenklat är coffeehousing samma sak som att "snacka skit" vid pokerbordet.

En lite mer förlåtande form av coffeehousing är table talk som är en bredare term som innebär att du pratar, och inte nödvändigtvis stör dina motståndare.

Är coffeehousing tillåtet ibland?

Det är väldigt sällan som coffeehousing är tillåtet. Ju större turnering du spelar på desto lägre är generellt tröskeln för hur mycket coffeehousing som tillåts.

När du chattar digitalt när du spelar poker är det lite mer förlåtande att ägna sig åt table talk och coffeehousing då man när som helst kan stänga ner chatten.

Är coffeehousing samma sak som att fuska?

Vanligtvis är coffeehousing inte samma sak som att fuska, men i undantagsfall räknas coffeehousing som fusk.

Ett exempel då coffeehousing räknas som fusk är om du lagt dig och säger till kvarvarande spelare att de inte får se några fler femmor, för dem har du redan slängt.

Då kommer din kommentar räknas som fusk då du saboterar och hjälper spelare vid bordet som inte bett om det. Du kommer till 100 % bli utslängd om du säger något sådant när du spelar poker.

Att bara säga dryga saker till motspelare leder i regel till först en eller två varningar som följs av en avstängning.

Tjänar man på coffeehousing?

Nej, du tjänar nästan aldrig på coffeehousing. Vana pokerspelare stänger i regel bara öronen och väntar på att en funktionär rycker in.

Det kan ibland finnas spelare som tappar besinningen och gör dåliga val vid pokerbordet vid coffeehousing, men det vanligaste är att de fattar vad snick-snackaren försöker göra och således inte bryr sig.

Läs mer: Pokerordlista med alla viktiga begrepp.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 2

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad betyder table stakes inom poker?

Läs mer

Världens 10 minsta länder

Läs mer

Black Friday-erbjudande från OVPN

Läs mer

Vad är free ride (gratistur) inom poker?

Läs mer
cross-circle