Pokerspelaren Chris Björin: Biografi och karriär

Chris Björin är en ikonisk svensk pokerspelare som du lär dig mer om i denna artikel.

Artikelns innehåll

Vem är Chris Björin?

Chris Björin är en av Sveriges bästa pokerspelare genom tiderna. Han har en lång karriär bakom sig och har vunnit det mesta som går att vinna inom poker. Han är idag den enda svensk som har två WSOP-armband.

När började Chris Björin spela poker?

Chris Björin har berättat för Aftonbladet att han börjat spela poker som "mycket ung". Exakt hur ung han var har han inte berättat, men klart var det att han fick dölja sin hobby för sin pappa som inte gillade att Chris spelade kortspel.

Chris Björins karriär

Chris Björin har spelat in över 50 miljoner kronor undersin karriär som pokerspelare. Hans största meriter är att ha vunnit två turneringar i World Series of Poker.

Han har också vunnit prispengar i 54 WSOP-turneringar. Det gör att han är bland de 10 pokerspelare som "gått i plus" flest gånger på att spela WSOP-turneringar. Han har alltså särskilt många in the money-placeringar inom WSOP, vilket är hedervärt.

Utöver pokern är Chris Björin också skicklig inom betting. Enligt honom själv är det sportbettingen som tar upp nästan all tid utanför pokern. Bettingen är alltså en minst lika viktig inkomstkälla som hans pokerspelande. När Aftonbladet pratade med honom 2011 bettade han mest på golf och NHL.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är annuitetsvinst inom casino och slots?

Läs mer

Vad är hero call inom poker?

Läs mer

Vad är ett överkort inom poker?

Läs mer

Pokerspelaren David Peters: Karriär och biografi

Läs mer
cross-circle