Är poker en sport, eller kanske en idrott?

Här får du ett tydligt svar på om poker är en sport eller inte.

Artikelns innehåll

Är poker en sport?

Ja, poker är en sport sedan 2011, vilket var det år som Internationella olympiska kommittén (IOK) klassificerade pokern som det. Men bara för att IOK har klassat poker som en sport betyder inte det att poker kommer bli en OS-gren inom kort, där är vi inte än.

Är poker en idrott?

Nej, enligt de flesta experter och enligt själva definitionen av begreppet är poker inte en idrott. För att något ska få kallas en idrott krävs det att aktiviteten innehåller fysisk rörelse som ger motion, och det kravet uppfyller inte poker.

Så i korthet: Sporter behöver inte vara fysiska, men idrotter måste vara det. Både sporter och idrotter måste dock ha ett tävlingsmoment, så att klassa det chansbaserade spelet lotto som en sport skulle vara helt fel.

Allt går att diskutera

På nätet går det att läsa: "Skyttesporten är en av världens största idrotter sett till antalet utövare och utövas över hela världen". Om skytte, som inte kräver så mycket fysisk aktivitet, får vara en idrott, då kan man undra varför pokern inte får plats i samma finrum.

Läs mer: Pokerordlista: Alla viktiga termer inom poker

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är toke inom poker?

Läs mer

Vad är made hand inom poker?

Läs mer

Bet 365 Poker: Test och recension (+ Hämta bonus)

Läs mer

Vad är dark bet inom poker?

Läs mer
cross-circle