Vad är made hand inom poker?

Här berättar vi allt om vad en made hand är inom poker.

Artikelns innehåll

Vad är en made hand inom poker?

En made hand, eller färdig hand, betyder att du har ett par eller bättre i poker. Med en made hand behöver du alltså inga fler kort för att få en regelrätt pokerhand. Vanligtvis är det ett par innan floppen i Texas Holdém man syftar på när man använder begreppet made hand.

En stor kontrast till made hand är drawing hand som syftar på att det krävs ett kort till för att du ska få en regelrätt pokerhand.

Är det bra att ha en made hand?

Det beror på, men generellt är det bättre att ha en made hand än en drawing hand. Men det finns samtidigt drawing hands som är bättre än made hands. En made hand med par i tvåor är exempelvis en marginellt sämre starthand i Texas Holdém än ess och kung i samma färg.

Du ska alltså inte överskatta värdet av en made hand när du spelar Texas Holdém. En made hand är sällan vinsttippad om många spelare sitter vid samma Holdém-bord och du inte har ett högt par såsom par i knektar eller bättre.

Fler betydelser av made hand

Det finns en ytterligare betydelse för made hand, och den är generell inom poker. En made hand syftar ibland på att du fått den hand du velat ha, exempelvis en färg eller en kåk, genom att dealern gett dig det eller de kort som behövts.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Vad är call (syna) inom poker?

Läs mer

Vad är par i ess i poker (American Airlines)

Läs mer

Så spelar du 6+ Holdém (Regler + Tips)

Läs mer

Vad är mittenposition inom poker?

Läs mer
cross-circle