Fransk roulett: Så spelar du det + Hur är vinstchansen?

Här lär du dig allt du behöver veta om Fransk roulett.

Artikelns innehåll

Vad är fransk roulett?

Fransk roulett är ett casinospel där en dealer snurrar på en kula som hamnar i ett av 37 fack. Satsar du på rätt exempelvis färg, siffra eller udda/jämt vinner du pengar enligt den vinsttabell som finns. Om du förlorar tar dealern pengarna.

Är det lätt att vinna på Fransk roulett?

Ja, det är lättare att vinna på Fransk roulett jämfört med både amerikansk roulett och europeisk roulett. Den genomsnittliga återbetalningsprocenten inom Fransk roulett är 98,65 %, vilket är den högsta återbetalningsprocenten hos alla typer av roulettspel.

Anledningen till att det är enklare att vinna pengar på Fransk roulett är att det finns satsningsregler som ökar dina vinstmöjligheter i form av La Partage och En Prison. Hur de är utformade går vi igenom under rubriken nedan.

Satsningsregler för Fransk roulett

La Partage

La Partage är en regel som finns när du satsar på jämna pengar såsom rött/svart eller udda/jämt. Om kulan landar på 0, och du inte satsat på 0, förlorar du inte dina pengar. Du får nämligen tillbaka hälften samtidigt som banken tar den andra hälften.

Det normala är att man förlorar hela insatsen om kulan hamnar på 0. Det gör du ifall du spelar Europeisk roulett eller Amerikansk roulett.

En Prison

En Prison är en variant av La Partage som också bara gäller när du satsar på jämna pengar, såsom rött/svart. Om kulan landar på 0, och du inte satsat på 0, hamnar din insats "i fängelse". Efter det snurrar dealern kulan en gång till, och vinner du då på din satsning får du tillbaka din insats.

Om kulan hamnar på 0 vid en En Prison-omgång snurrar dealern kulan igen, så 0 betyder alltid att man får en chans att vinna tillbaka sin insats. Men detta gäller bara om insatsen är på jämna pengar och därmed omfattas av En Prison förstås.

Vad betyder satsningsreglerna?

Satsningsreglerna betyder att husets fördel går från 2,7 % till 1,35 % vid satsningar på jämna pengar. Tänk också på att det bara är en satsningsregel som kan vara aktiv på samma gång, så antingen gäller En Prison- eller La Patrage-regler.

Vinstmöjligheter för Fransk roulett

Typ av satsningChans att vinnaUtbetalning
Straight (ett nummer)2,7 %1+35
Split (två nummer)5,4 %1+17
Street (tre nummer)8,1 %1+11
Corner (fyra nummer)10,8 %1+8
Kolumn32,4 %1+2
Dussin32,4 %1+2
Röd eller svart48,65 %1+1
Udda eller jämt48,65 %1+1
Högt eller lågt48,65 %1+1

Vid fältet utbetalning står den vänstra siffran för din insats, och den högra siffran för din potentiella vinst. 1+11 betyder med andra ord att du satsar 1 och vinner 11, och får tillbaka 12.

Fransk roulett kontra andra roulettspel

Amerikansk RouletteEuropeisk RouletteFransk Roulette
Antal fack383737
Antal nollor211
RTP94,74 %97,3 %98,65 %
Husets fördel5,26 %2,7 %1,35 %

Vanliga frågor

Kan jag spela Fransk roulett online?

Ja, du kan spela Fransk roulett online hos bland annat LeoVegas, Snabbare och Hajper.

Vad är den bästa strategin för Fransk Roulett?

Den bästa strategin för Fransk roulett är att spela på vinst med jämna pengar. Alltså med satsningar där du dubblar din insats såsom rött/svart eller jämnt/udda. Detta då du således får den lägsta husfördelen.

Kan jag tjäna pengar på Fransk roulett?

Ja, du kan vinna pengar på fransk roulett, men sett över ett långt perspektiv är det mest sannolikt att du förlorar pengar på att spela. Omsätter du 1 000 kr får du i genomsnitt tillbaka 986,5 kr. Så spela för att det är kul och inte för att vinna.

Är det svårt att spela Fransk roulett?

Nej, det är inte svårt att spela Fransk roulett. Oavsett hur du satsar kan du inte "satsa fel", men du tjänar generellt på spel med jämna pengar. Läs gärna vår artikel om hur du spelar roulett ifall du vill lära dig mer om detta spel.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 1

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Ökar husets värde om man installerar solceller?

Läs mer

Vad är European Poker Tour (EPT)?

Läs mer

Pokerspelaren Erik Sagström: Karriär och biografi

Läs mer

Vad är en solpark (+ Lista med de största solcellsparkerna)

Läs mer
cross-circle