De 5 bästa hemsidebyggarna just nu

Det finns många hemsidebyggare att välja på. Vi har provat cirka 15 av dem, och de 5 bästa hemsidebyggarna är så pass bra att vi vill tipsa dig om dem. Och det gör vi precis nu.

Världens 5 bästa hemsidebyggare

Nedan berättar vi om de hemsidebyggare vi precis nämnt i mer detalj.

1. Wix - en lättbegriplig webbsidebyggare

 • Finns på svenska: Ja
 • Fungerar med e-handel: Ja
 • Obegränsad bandbredd: Ja
 • Gratisversion finns: Ja, med reklam.

Wix är en av världens mest kända hemsidebyggare. Plattformen har över 200 miljoner användare i över 90 länder.

En smidig sak med Wix är att det är mycket enkelt att komma igång. Det finns ett läge du kan välja där sidbyggaren själv designar din webbsida efter att du svarat på ett par frågor. Resultatet av det blir förvånansvärt bra. Att välja en färdig mall och bygga vidare på den går också bra.

Om du vill går det bra att lägga upp en gratis webbsida hos Wix. Men många väljer att betala en månadskostnad för ett betalabonnemang då gratisversionen är lite väl begränsad, främst på grund av all reklam. För omkring 200 kronor får du ett bra webbsidepaket hos Wix med obegränsad bandbredd.

För alla som vill hålla på med e-handel finns skräddarsydda paket för det. De paketen kostar i genomsnitt cirka 300 kr per månad, och där ingår bland annat gratis bandbredd, gratis kassasystem och gratis domän första året.

2. WordPress.org - bra för experter

 • Finns på svenska: Ja
 • Fungerar med e-handel: Ja, men expertkunskaper krävs för installation och konfiguration.
 • Obegränsad bandbredd: Beror på vilket webbhotell du väljer.
 • Gratisversion finns: Nej, du måste alltid betala för driften av din webbsida. Men programmet WordPress är gratis att använda.

WordPress.org är egentligen inte en sidbyggare, utan ett publiceringssystem där du själv får välja tema för design och vilket webbhotell som ska drifta webbsidan. Att skaffa en webbsida i WordPress är inget som passar för nybörjare då det krävs både kunskaper inom webbhotell och webbdesign för att komma igång.

Bland det bästa med WordPress.org är att programmet är extremt anpassningsbart. Det finns exempelvis webbhotell som erbjuder bra sidbyggare som fungerar med WordPress.org, men allt som allt är detta alternativ inget för absoluta nybörjare. Då är det bättre att använda en färdig molnlösning som till exempel Wix erbjuder.

Läs mer: Alla listor inom teknik

3. Squarespace

 • Finns på svenska: Nej
 • Fungerar med e-handel: Ja
 • Obegränsad bandbredd: Ja
 • Gratisversion finns: Nej

Squarespace erbjuder en smidig drag and drop-byggare som är relativt enkel att förstå sig på, men byggaren är inte lika lättbegriplig som den som Wix erbjuder. I övrigt får du tillgång till moderna funktioner såsom integration med sociala medie-sajter och schemaläggning av inlägg.

Sammanfattat erbjuder Squarespace en bra sidbyggare. Men det är få saker, eller egentligen inget som gör att Squarespace utmärker sig från det konkurrenterna erbjuder. Squarespace är alltså bra nog, på gott och ont.

Priset för tjänsten ligger på från cirka 120 till 400 kronor per månad, vilket ska räknas som en normal månadskostnad för denna typ av tjänst.

4. Shopify - bara för e-handlare

 • Finns på svenska: Nej
 • Fungerar med e-handel: Ja
 • Obegränsad bandbredd: Ja, men kostar extra
 • Gratisversion finns: Nej

Shopify är ett e-handelssystem som har olika typer av hemsidebyggare som du kan installera i efterhand med hjälp av appar. Du kan inte skapa en renodlad blogg med Shopify, en e-butik är något du måste skaffa och den möjligheten är också det du betalar en rätt hög månadsavgift för.

Att använda någon av Shopifys sidnbyggar-appar är inte superenkelt. I regel behöver du kunna koda själv eller anlita någon som är bra på att koda för Shopify för att sidan ska bli snygg, .

Men då hemsidebyggaren samtidigt fungerar bra och kan användas väljer vi att ta med Shopify i denna lista. Shopify är trots allt mycket stora inom e-handel.

5. WordPress.com - gratis och lättbegripligt

 • Finns på svenska: Ja
 • Fungerar med e-handel: Nej
 • Obegränsad bandbredd: Ja, men kostar extra
 • Gratisversion finns: Ja

WordPress.com är i första hand en bloggplattform och i andra hand en sidbyggare. Sidbyggaren är i sin tur enkel att hantera, men den är lite väl begränsad. Så länge du bara vill ha en enkel blogg fungerar sidbyggaren bra, men vill du bygga något annat än en blogg ska du se dig efter en annan lösning.

Som du ser ovan är det gratis att använda WordPress.com. Men om du använder gratisversionen får du stå ut med begränsningar såsom reklam och uteblivna funktioner som är öronmärkta för betalande användare.

Medelvärde: 5 Antal betyg: 5

Therese Granberg

Therese är en erfaren SEO-skribent som bland annat gillar att skriva om teknik, mjukvara och bitcoin. Hon har också en universitetsexamen inom webbutveckling och webbsäkerhet.

Du kanske också gillar detta

Så dejtar du säkrare på Tinder med en VPN-tjänst

Läs mer

Vad är ett finalbord inom poker?

Läs mer

Vad är en rock inom poker?

Läs mer

Vad är kicker (sidokort) inom poker? (Svar med bilder)

Läs mer
cross-circle